Trend

3 tipikus divatbaki, amit mindenki elkövet

Off

Jobb, ha tudod, hogy a divattervezők nem tartják szempontnak, hogy a kezük alól kikerülő lábbelik, ruhák és kiegészítők egészséged megőrzését szolgálják. A következő hibás szokásoknak sokan rabjává válunk.

Fotó: Pixabay.com

Fotó: Pixabay.com

1. Túl lapos lábbeli
Nem csak a túlságosan magassarkú cipőkről mondható el, hogy viselésük egészségtelen, hanem a túl laposakról is. Bár a téli időszakban mellőzöd a balerina fazonok viselését, jusson ez eszedbe néhány hónap múlva, mikor újra előveszed kedvencedet. A csizmád kiválasztásánál is ügyelj arra, hogy kicsit megemelt  sarka és tartása is legyen, mert e két tulajdonság hiányában a lábad olyan rendellenes kapaszkodó pozícióba kényszerül, mely hosszú távon eltorzíthatja a lábformádat.

2. Csőfarmer és társai
Érezted már hogy zsibbad, bizsereg a csípőd, vagy ég a combod és a lábszárad? Lehet, hogy egy mérettel nagyobb nacit kellene legközelebb venned. Sajnos a manapság oly divatos szűk csőfarmer tartós viselése érzőideg károsodáshoz vezethet. Ugyanis szorítja a láb bőrét, s nyomja a benne futó idegeket.

3. Vesevillantó darabok
Óvakodj a derekat szabadon hagyó pólóktól, rövid dzsekiktől, pláne, ha csípőnadrággal akarod hordani. Most még nem biztos, hogy érzed, ha fázik a derekad vagy a veséd, ám idősebb korodra komoly egészségkárosodást, vesebetegséget szerezhetsz magadnak. Ha mégsem akarsz megválni kedvenceidtől, párosíts hozzájuk derékmelegítőt, melyek vidám színekben kaphatók.

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

május 2022
H K S C P S V
« máj    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031