Tech

A Sony megcsinálta a maga Minecraftját

Off

Hosszú évek fejlesztői munkája kezd beérni a Sonynál, de a Dreams nem csak emiatt érdekes.

2020_3_9_dream

A több szaklap által hibátlannak tartott videojátékban fejlesztői tudás nélkül készíthetők látványos játékprogramok. Akik játszottak már a Minecraft nevű videojátékkal, jól tudják, mennyire sokoldalú alkotásról van szó, hiszen több iskolában ma már a jövő legfontosabb képességét, a programozást tanítják vele. A PlayStation 4-es rendszerekre nemrég megjelent Dreams is valami ilyesmire helyezi a hangsúlyt: a segítségével mindenféle szaktudás nélkül, a konzolunkon hozhatunk létre játékokat, komponálhatunk zenét vagy rendezhetünk filmet.

Fejlesztés? Tényleg?
A Dreamsről 2013-ban jelentek meg az első hírek, de a felhasználóknak még nagyon sokat kellett várniuk, mire játszhattak vele. A folyamatos csúszásokat az okozta, hogy a készítők nem egy hagyományos játékszoftvert terveztek kiadni. Szigorúan nézve a Dreams amúgy nem is játék, hanem egy folyamatosan bővülő alkotói közeg, amiben akkor érezzük jól magunkat, ha az átlagosnál kicsit tágabban értelmezzük a videojáték fogalmát, szeretünk új dolgokat kipróbálni, és nem bánjuk, ha ebbe mások is bekapcsolódnak.

Folytatás az eredeti oldalon!

Forrás: hvg.hu/tudomany (Gécs Dániel)

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

június 2020
H K S C P S V
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930