Lélek

A szavaknak súlya van! Vigyázz, hogyan használod őket!

Off 17
A bebiflázott versnek egyetlen sora sem jut eszembe feleléskor. Ciki. Elfeledkeztél édesanyád születésnapjáról. Ciki. Sárga harisnyát vettél fel az iskolai ünnepségre. Ciki. Mi lehet ezeknél is cikibb? A cikizés. Annak is a durva, parttalan fajtája.
person-1821412_640

A fenti kis ízelítő annyit talán bizonyít, hogy nagyon széles skálán mozog a ciki jelentésköre, vagyis elég sok mindenre használatos. Vannak cikis helyzetek és cikis emberek, a cikizés pedig mindennapi jelenséggé vált, alig képzelhető el nélküle egy átlagos nap. Annyit mindenképpen megér ez a szó, hogy egy rögtönzött nyelvtan óra keretén belül megpróbáljuk megérteni a mélységeit.

Gondold meg kétszer, mielőtt kimondasz vagy leírsz olyat, ami bántó lehet…

Aki örömét leli mások égetésében, az valószínűleg nem gondolkodott el egy-két dolgon. Nem volt rá ideje, vagy eszébe sem jutott eddig.

Te szereted, ha téged cikiznek? Hallottál már arról, hogy a szavakkal ölni is lehet? Olvastál már bármit is a szómágiáról? Volt, hogy rosszul esett, amit egy barátod, tanárod, ismerősöd mondott Neked? Vannak szavak, amik évek óta benned vannak, beléd égődtek, mint billog az állatba? Előfordult, hogy sírtál valamin, pedig senki sem bántott tettlegesen? Volt, hogy azt gondoltad magadban egy vita után: ezt nem kellett volna?

Forrás és teljes cikk: www.kamaszpanasz.hu

0

Kapcsolódó Cikkek

  • A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét, miközben azt suttogja: “ez az év boldogabb lesz”. Alfred Tennyson

Legolvasottabb Cikkek

Partnerünk

LÁJK Naptár

február 2018
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728