Nincs kategorizálva

A színek rejtett üzenetei

Off

Bármilyen furcsának tűnhet, a színek a környezetünk meghatározó elemei, hiszen nemcsak hogy tükrözik a lelkiállapotunkat, képesek is visszahatni a hangulatunkra, érzéseinkre. Így valaki kedvenc színe is sok mindent elárulhat az illetőről!

 

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy a színek milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben. Csak kiemeljük azt a kék színű blúzt, vagy szoknyát a gardrób mélyéről, azt gondolván, hogy most ahhoz van kedvünk. Pedig ennél egy kicsit többről van szó. A színek, amiket nagyon szeretünk, vagy csak épp megtetszett, mind-mind valamilyen módon tükrözik a lelkiállapotunkat, s egyben vissza is hathatnak az érzéseinkre, s hangulatainkra egyaránt. Ennek oka, hogy a színek rezgések, amelyek kölcsönhatásba léphetnek az ember saját rezgéseivel is. Mindannyian tapasztaltuk már, hogy a különböző színek különféle hangulatokat válthatnak ki belőlünk. Például ezért van az, hogy egy fekete ruha láttán a legtöbb esetben a komolyság, zárkózottság érzése uralkodik el rajtunk.

 

Persze, mint mindennek, ennek is van jó oldala, hiszen a szakemberek szerint a színeknek van egyfajta gyógyító hatása is; s ha megváltoztatjuk a környezetünk, ruháink, és munkaeszközeink színeit, akkor az segíthet a fizikai és mentális problémánkon is. Bizonyos színek pótolják az elvesztett energiát, javítják a memóriát és az ellenállóképességet, oldják a stresszt, vagy akár élénkítő hatással lehetnek ránk.

 

Piros – szenvedély

A piros szín elsősorban az erő, a tűz és a szenvedély jele. Tény, hogy ez a szín mindenkiből erős érzéseket vált ki. Jó hír, hogy kis mennyiségben élénkítő hatása van, s fokozhatja a nemi vágyat. Míg ha túl sok a piros szín, akkor inkább már a vérre asszociálunk, s ezért zaklatottságra, nyugtalanságra utalhat. Ezért sosem jó választás egy hálószobát tűz pirosra festeni.

 

Sárga – optimizmus

A sárga szín ösztönzőleg hathat a közérzetünkre. A citromsárga élénkítő hatással van ránk, ezért akár segíthet a koncentrációban, gondolkodásban egyaránt. A zöldesebb árnyalata pedig inkább nyugtató hatással van ránk.

A cikk a femcafe.hu oldalon folytatódik.

Forrás: femcafe.hu (Remzső Anna)

Kapcsolódó Cikkek

  • Közhely, de van, amikor szavak nélkül is értjük a másikat. Van, amikor szavakkal sem. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

augusztus 2022
H K S C P S V
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031