Life

A tökéletes forró csoki receptje

Off 6

Bizony-bizony egyre hűvösebb napok jönnek, ám ezeknek is megvan a maguk varázsa. Készíts egy ínycsiklandó forró csokit, takarózz be, és nézz meg pár részt a kedvenc sorozatodból!

Fotó: skeeze/Pixabay.com

Fotó: skeeze/Pixabay.com

Hozzávalók:
8 dl tej, 2 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor, 20 dkg étcsoki, csipet só, őrölt fahéj, tejszínhab, csokireszelék

Elkészítés:
1. Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a vaníliás cukrot és a csipet sót, s kis lángon kezdd el melegíteni.
2. Egy másik edénybe rakd bele az összetört csokidarabokat és a tejet, s addig kavard, amíg krémes állagú nem lesz. (Ha a másik, picit gőzölgő edény fölé teszed, hamarabb elérheted a kívánt állagot.)
3. A két krémet öntsd össze, s folyamatos keverés mellett kis lángon melegítsd tovább.
4. Szórd bele a fahéjat (ha szereted).
5. Öntsd bögrékbe, s díszítsd tejszínhabbal vagy kakaóporral.

1

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

Partnerünk

LÁJK Naptár

december 2017
H K S C P S V
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031