Life

A tökéletes forró csoki receptje

Off

Bizony-bizony egyre hűvösebb napok jönnek, ám ezeknek is megvan a maguk varázsa. Készíts egy ínycsiklandó forró csokit, takarózz be, és nézz meg pár részt a kedvenc sorozatodból!

Fotó: skeeze/Pixabay.com

Fotó: skeeze/Pixabay.com

Hozzávalók:
8 dl tej, 2 dl tejszín, 1 cs. vaníliás cukor, 1 evőkanál cukor, 20 dkg étcsoki, csipet só, őrölt fahéj, tejszínhab, csokireszelék

Elkészítés:
1. Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a vaníliás cukrot és a csipet sót, s kis lángon kezdd el melegíteni.
2. Egy másik edénybe rakd bele az összetört csokidarabokat és a tejet, s addig kavard, amíg krémes állagú nem lesz. (Ha a másik, picit gőzölgő edény fölé teszed, hamarabb elérheted a kívánt állagot.)
3. A két krémet öntsd össze, s folyamatos keverés mellett kis lángon melegítsd tovább.
4. Szórd bele a fahéjat (ha szereted).
5. Öntsd bögrékbe, s díszítsd tejszínhabbal vagy kakaóporral.

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

május 2018
H K S C P S V
« ápr    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031