Life

Amilyen keserű, olyan egészséges: a rukkola jótékony hatásai

Off

Érdemes megszeretni ezt a furcsa ízű növényt.

67540554 - arugula on dark woody background.

A rukkola vagy más néven borsmustár a káposztafélék családjába tartozó növényfaj, világszerte termesztett saláta-, fűszer- és olajnövény: a zsenge leveleket salátákban fogyasztják, de fűszerként is felhasználják mártásokban, párolt zöldségekben, illetve ételeket díszítenek velük. Magyarországon a második világháborút követően terjedt el igazán, feltehetően annak köszönhetően, hogy magjait a külföldről származó lenmagokkal együtt rendszeresen behurcolták, és gyomként szabadon nőtt az alföldeken. Bár később a rendszeres talajmunkák nyomán visszaszorult, az utóbbi években egyre többen fogyasztják.

Elsőre csak kevesen szeretnek bele, keserű íze ugyanis szokatlan, elrettentő lehet. Érdemes azonban még egy esélyt adnunk neki, idővel igen finomnak fogjuk találni, emellett azt sem szabad elfelejteni, hogy rendkívül egészséges. Mutatjuk, pontosan milyen jótékony hatásai vannak!

Detoxikálja a testet

A rukkola bővelkedik antioxidánsokban, amiknek köszönhetően segít a szervezet tisztán tartásában, detoxikálásában: megsemmisíti a káros szabadgyököket, ugyanakkor kiegyensúlyozza a sejteken belüli enzimreakciókat.

Védi a csontokat

A zöld színű levelekben rejlő K-vitamin kifejezetten jót tesz a csontoknak, sokáig megőrzi egészségüket és megakadályozza a csontritkulás kialakulását.

Forrás és teljes cikk: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

augusztus 2018
H K S C P S V
« júl    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031