Nincs kategorizálva

Bemutatták a BMW új szuperjárműveit

Off

Végre megérkeztek Londonba az oly régóta várt BMW i Series autók, melyeket július 25-től bárki megtekinthet a világ első és nemrégiben megnyílt BMW i Store-jában. Az üzlet otthonául szolgál majd a BMW i3 Concept legújabb modelljének, a rendkívül könnyű vázas, teljesen elektromos autónak, melyet a városi ingázásra terveztek és a BMW i8 hibridnek is, ami egy igazi macsós, száguldozós sportkocsi.

Az autókat bárki megcsodálhatja, de a bemutatóteremben tájékoztatást is kaphatunk a tiszta és környezetbarát elektromos járművek technológiájáról is. Az autók mellett pedig szemügyre vehetjük még az i Pedelec elektromos biciklit is. De később természetesen e modellek mellé újabb járművek kerülnek majd, melyek a közeljövőben kerülnek bemutatásra.

A BMW i3, ez a nagyszerű designnal rendelkező autó igazán nagy szívességet tesz a környezetnek, hiszen már eleve rengeteg természetes anyagot használtak fel a megalkotásához is. A belső részeket az európai eukaliptusz fájából készítették el, de más fenntarthatósági gyártási folyamatok is köthetőek az autóhoz. Ilyen például annak az anyagnak a használata is, amit az olajfa leveleiből vonnak ki és segítségével a bőr szép barnává varázsolható. Ezenfelül a BMW i3 sokkal kevésbé járul hozzá a globális felmelegedéshez, mint más autók, hiszen nem bocsát ki szén-dioxidot a levegőbe.

A BMW i8 hibrid benzines-elektromos motorral üzemel majd, és induló ára közel 125 000 dollár körül fog mozogni. A BMW i Pedelec biciklit pedig egy kompakt elektromos motor hajtja majd, amit a saját izomerőnkkel fogunk feltölteni hajtás közben.

Úgy látszik, hogy itt az ideje leszámolni a szabványos autógyártóknak a benzinfalókkal, hiszen már most látszik, hogy e környezetbarát járműveké a jövő.

Hogy tetszenek a BMW új modelljei?

Forrás: trendmagazin.hu (Kocsis Katica)

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

június 2022
H K S C P S V
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930