Life

Csodatévő finomság: a chia mag jótékony hatásai

Off

Sokféleképpen elkészíthető, ráadásul finom is.

chia_123rf_com_2017

Mi az a chia mag?

Az azték zsálya, ismertebb nevén chia a menta nemzetségébe, az árvacsalánfélék családjába tartozó növényfaj. Leginkább Közép- és Dél-Mexikóban, valamint Guatemalában őshonos, ettől függetlenül a világ minden táján lehet kapni. Már az aztékok is termesztették a Kolumbusz előtti időkben, és gazdaságtörténészek azt állítják, legalább olyan fontos élelmiszer volt, mint a kukorica.

A chia mag nagy arányban tartalmaz rostot (18-30%), tehát amellett, hogy biztosítja a napi ajánlott rostmennyiséget, az emésztőrendszer működését is támogathatja. A rostok hatékonyabbá teszik a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, a bélműködést. Ezen kívül felszívják az epesav sóit és a koleszterint, illetve megkötik az emésztéskor termelődő gázok egy részét.

Forrás és teljes cikk: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

szeptember 2018
H K S C P S V
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930