Life

Ezt a 6 ételt tilos megenni a szavatossági idő lejárta után!

Off

Sokszor csak legyintünk a szavatossági időre, és a lejárati dátum után egy-két nappal még nyugodtan befaljuk a finomságot a hűtőnkből vagy a konyhaszekrényünkből – elvégre nincs rossz szaga, és egyébként is, mi bajunk lehet tőle? Sajnos bizonyos ételek komoly károkat okozhatnak a szervezetünkben, ha akkor fogyasztjuk el őket, amikor már nem szabadna.

20127243 - eggs

1. Tojás

Azok a tojások, amelyek nincsenek feltörve, 3-5 hétig tarthatóak el a hűtőben, míg a tojásos ételeket 3-5 napon belül meg kell enni, különben súlyos fertőzéseket szedhetünk össze tőlük.

2. Lágy sajtok

Az olyan kemény sajtok esetében, mint a gouda vagy a cheddar, hosszabb a szavatossági idő, ezekben ugyanis nehezebben telepszenek meg a baktériumok. A lágy sajtok, például a ricotta, a krémsajt vagy a kecskesajt viszont kellemes közeget teremtenek a kórokozóknak, így felbontás után célszerű 2-3 napon belül elfogyasztani őket, és bontatlanul is csak a lejárati dátumig tarthatóak el.

A cikk folytatását az eredeti oldalon találod!

Forrás: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • A gyenge ember kifogásokat keres, az erős cselekszik. Az akarat a legfontosabb. “Akaratod befolyásolja sorsodat” Lakatos Levente

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

január 2020
H K S C P S V
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031