Life

Ezt jelentik az Oreo kekszeken lévő furcsa jelek

Off 6

A kemény igazság, ami az egyik kedvenc kekszünk dizájnja mögött rejlik.

abcnews_com

Évente több mint 3 milliárd fogyasztó vásárol Oreo kekszet, ez a tény pedig a 21. század egyik legkedveltebb termékévé teszi az édességet. De hányan veszik észre és gondolkodnak el a kakaós korong felületét tarkító szimbólumok jelentésén? Bizonyára kevesebben, mint ahányan elmajszolják. A következőkben eláruljuk, mit takarnak az egyes jelek ezen a különleges és fincsi nassolnivalón.

Az Oreon lévő vonalak az édességet gyártó cég logójában is szerepelnek, és a minőséget hivatottak jelképezni. A szakértők úgy vélik, a vállalati szimbólumot a Lorraine vagy más néven kettős kereszt alapján hozták létre, amely a történelemben a templomos lovagokhoz kapcsolódik. A keksz jelenlegi koncepcióját és külsejét 1952-ben dolgozták ki, első korongját pedig 1912. március 6-án adták el New Yorkban. 1986-ban Paul Goldberger amerikai építészeti kritikus azt mondta, ez az aprósütemény a kekszek példaképe, archetípusa, és pontosan emlékeztet rá mindenkit, hogy az édességeket is mennyire gondosan meg kell tervezni.

Négylevelű lóhere

A másik geometriai minta, ami a kekszen megjelenik, az egy összekapcsolt háromszögekből álló alakzat, amit szintén a templomos lovagok történetével és a keresztes hadjáratokkal kapcsolnak össze (11-13. század). Persze vannak más elméletek is, egyesek ugyanis nem az ősi jelképet vélik felfedezni a szimbólumban, sokkal inkább egy négylevelű lóherét látnak, ami szerencsét hoz. Utóbbi lehet az igazi magyarázat, az Oreot gyártó cég ugyanis szép bevételre tesz szert, és látszólag folyamatosan pörög náluk Fortuna kereke, tekintve az óriási eladásszámot.

Forrás: www.femcafe.hu

0

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

Partnerünk

LÁJK Naptár

február 2018
H K S C P S V
« jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728