Life

Fincsi melegszendvics, lengyel köntösben

Off 2

Olvasztott sajt, ízletes sonka és roppanós gombaszeletek találkozása. Brutálisan egyszerű, ám az élmény varázslatosan összetett. Igazi vasárnapi kényeztetés.

Zapiekanka_beszamelse_pl_2017

Hozzávalók:

  • 2 bagett
  • 30-40 dkg csiperkegomba (használhatsz konzervet is)
  • 20-30 dkg sonka
  • 8-10 dkg sajt
  • vaj
  • só, bors
  • ketchup
  • majonéz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Vágjuk félbe a bagetteket, és vajazzuk meg őket.
  3. A gombát szeleteljük fel vékonyan és süssük át pár perc alatt (a konzervről öntsük le a levet).
  4. Pakoljuk a bagettekre a vékony csíkokra vágott sonkát és gombát. Ekkor meghinthetjük egy kis sóval és borssal is. Végül szórjuk meg a sajttal, ami bármilyen sajt lehet. A lengyelek szeretik a cheddart, a juhsajtot és a kecskesajtot is.
  5. 15 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt ráolvad, és a bagett ropogós lesz. Ízlés szerint tehetünk rá ketchupot és majonézt vagy mindkettőt, és félbevágva tálaljuk.

Forrás: www.femcafe.hu

0

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

Partnerünk

LÁJK Naptár

november 2017
H K S C P S V
« okt    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930