Lélek

Hogyan készülj rövid idő alatt hatékonyan a dolgozatra?

Off

Fontos témazáród lesz, és még alig készültél? Ne aggódj, cikkünkben ahhoz adunk tanácsokat, hogyan készülhetsz fel hatékonyan rövid idő alatt bármilyen dolgozatra.

entrepreneur-593378_1280

Készíts tanulási órarendet!
Készíts egy órarendet a tanuláshoz a rendelkezésedre álló szabadidő és az iskolán kívüli tevékenységeid figyelembevételével. Számítsd ki a tanuláshoz szükséges időt. Oszd fel ezt minimum kétórás periódusokra. Ennél hosszabb idő lehet, hogy túlságosan lefárasztana, szóval vigyázz a beosztással. Tarts szüneteket is. Szünet nélkül nehezebb lesz koncentrálnod, és így kevesebbet leszel képes tanulni a hosszabb idő alatt, mint gondoltad volna.

Ismételj!
Ismételd át a fő anyagot és fókuszálj arra, amit már tudsz. Ha mindent az utolsó pillanatban tanulsz, nem leszel képes egy hatalmas anyagot megtanulni rövid idő alatt. A legjobb, ha folyamatosan ismételed az anyagot. Azokkal a témakörökkel kezdj, amiket a leggyakrabban említettetek, illetve nemrég vettetek.

Kifejtős kérdések
Írd le azokat a témaköröket, amikkel nem vagy teljesen tisztában. Az új anyagot a legnehezebb rövid idő alatt megtanulni. Nézd át az egész anyagot, és gondold át, hogy milyen kifejtős kérdéseket lehet rájuk feltenni. Általában ezek a részek azok, amik a leghosszabbak. Ne tölts sok időt azokkal a szövegekkel, amik a többihez képest rövidek. Mérlegelj, és dönts arról, hogy mit tanulj meg.

A teljes cikket az eredeti oldalon találod!

Forrás: www.kamaszpanasz.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Adj egy lánynak megfelelő cipőt, és meg tudja hódítani a világot. Bette Midler

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

június 2022
H K S C P S V
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930