Nincs kategorizálva

Hozd magad formába tollasozással!

Off

A tollasozásról mindenkinek a gyerekkori ütögetések és a családi nyaralások jutnak eszébe. Ha az ember gyorsan elérhető sportolásra vágyik, mi is lenne egyszerűbb és nagyszerűbb, mint egy közös tollasozás a barátokkal, testvérekkel, párunkkal vagy éppen a szülőkkel; ráadásul a tollashoz nem kell más, mint ütő és labda, ami igen olcsón beszerezhető, és semmilyen pályát, asztalt vagy eszközt nem igényel.

 

A tollaslabda természetesen nemcsak hobbi sport, hanem versenysport is, olimpiai sportág. Kínába, Amerikában és Európa egyes országaiban nagy hagyománya van. A versenytollas szemmel szinte alig követhető, rettentően gyors játék. Igazi taktikusnak kell lenniük a versenyzőknek ahhoz, hogy egymást legyőzzék. Hatalmas felütések, erős lecsapások és keresztirányú átütések, gyakorlatilag olyan, mint a tenisz kicsiben. Rendkívüli állóképességet igényel és fantasztikusan formálja, feszesíti, nyújtja az alakot.

 

Tollasozás közben akaratlanul is állandó kitöréseket, rugózásokat végzünk, a karunkat és a törzsünket oldalirányú mozgásnak tesszük ki, a hasunkat pedig préseljük, amivel egyensúlyban tartjuk a testünket. Az alakra tett jótékony hatása természetesen függ a tollasozás közben kifejtett intenzitástól is, de ha nemcsak azért játszunk 1-2 órát, hogy jól kinevessük magunkat a félreütött labdákon (bár ez is felszabadító érzés, és jólesik kikapcsolni a napi rutinból, úgyhogy a nevetést azért ne hagyjuk ki ), hanem kicsit koncentrálunk, akkor bizony csúcs alakot érhetünk el.

 

Gyakorlatilag heti 1-2 óra tollasozás is formába hoz minket és ruganyossá teszi testünket. Ez egyáltalán nem elhanyagolható tényező, pláne akkor, amikor mindjárt beköszönt a nyár, és mi fürdőruhában fogunk flangálni a strandokon és vízpartokon.

Bátran próbáld ki egy szélcsendes időben vagy teremben!

Forrás: reuzseslegyezo.eu

Kapcsolódó Cikkek

  • A tökéletlenségeid tesznek széppé és azzá, aki vagy. Demi Lovato

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

augusztus 2022
H K S C P S V
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031