Life

Így fejleszd a kreativitásodat!

Off

Lehet, hogy egy házi dolgozathoz, egy projekthez vagy csak egy rajzhoz lenne szükséged kreativitásra. Bár sok tippet olvashatsz, melyek leírják például egy rajz elkészítéséhez szükséges lépéseket, ám ha csak ezeket követed, a munkád sablonos és erőltetett lehet. Hogyan lehetsz egyedi?

typewriter-801921_640

1. Oszd be jól az idődet!
Ha előre beosztod az idődet, annak rengeteg előnye lesz. Ha tudod, hogy mikor és mit fogsz csinálni, akkor sokkal egyszerűbben tudsz majd koncentrálni, és nem kell majd attól tartanod, hogy valamilyen váratlan program vagy teendő megzavarja a munkádat. Ráadásul ha mindent megtervezel és okosan osztod be a szabadidődet, akkor nem kell majd az egész hetedet otthon, a projekted felett görnyedve töltened. És ha előre tudod, hogy mikor végzel, akkor jóval kevesebbet kell majd stresszelned is.

2. Döntsd el, hogy milyen helyen látsz hozzá!
Legyen ez otthon, a szobádban, esetleg a padláson, az iskolában, a könyvtárban… A lényeg, hogy találj egy helyet, ahol körbeveheted magadat olyan dolgokkal, amelyek inspirálnak téged és segítenek a projekted elkészítésében.

A legjobb, ha ezt a teret használod végig a munkád során, hiszen így gyorsan megszokod, és egy helyen lesz valamennyi szükséges eszköz is. Persze, ha máshol folytatódik a már megkezdett munka, az frissítő újdonságként szolgálhat, és segíthet a kreatív energiáid felszabadításában – ám vannak olyanok, akiket ez csak megzavar, így érdemes még az elején rájönnöd, hogy te melyik csoportba tartozol.

A teljes cikket az eredeti oldalon találod!

Forrás: www.kamaszpanasz.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • A tökéletlenségeid tesznek széppé és azzá, aki vagy. Demi Lovato

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

október 2018
H K S C P S V
« szept    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031