Trend

Jumanji – The Video Game teszt

Off

A 2017-ben rebootolt Jumanji szinte könyörgött azért, hogy valaki egy jó videojátékos adaptációt készítsen belőle.

2019_12_2_jumanji

A Funsolve és az Outright Games pedig kapva kaptak az alkalmon. Bárcsak ne tették volna! Jó oka van annak, hogy a mozis blockbusterek hátszelében érkező tie-inek mára szinte teljesen kihaltak. A videojátékfejlesztés ugyanis egyre csak dráguló mulatság, arról nem is beszélve, hogy aki értékelhető végeredményre számít, annak szüksége van egy olyan kompetens fejlesztőcsapatra, akik kellő odaadással tekintenek az alapműre. Erről azonban senki nem értesítette az Outright Gamest…

A Jumanji: The Video Game egy hagyományos third-person shooter, amit a négyfős kooperatív mód hivatott izgalmasabbá tenni. A kalandok során a 2017-es rebootfilmben már megismert, videojátékban ragadt főhősök egyikét játszhatjuk. A feladatunk minden misszió során az lesz, hogy összegyűjtsük az elveszett Jumanji-szobrocskákat, azokat pedig eljuttassuk a pályaszakasz végére, kicselezve a ránk váró ellenfeleket és csapdákat. Még ha a lövöldözés nem is passzol tökéletesen az alapkoncepcióhoz, az összkép papíron mégis remekül fest. Hogy lehet elrontani egy olyan kooperatív TPS-t, ami már önmagában is egy valóságos videojátéksztorira épül? Rá kellett jönnöm, hogy rendkívül sokféleképpen.

Első blikkre körülbelül egy órát töltöttem a Jumanjival, ami pontosan egy órával volt több a kelleténél. Nem lustaságból tettem le a kontrollert – egész egyszerűen a játék végére értem a kényelmes, nem túl sietős tempómban. Az alig működő, önmagába belegabalyodó oktatópálya rosszul megírt scripthalmaza után négy darab, történettől vagy cselekménytől teljesen megfosztott helyszín várt, melyek teljesítése egyenként maximum tíz percet vett igénybe. Kihangsúlyozom: a játékban összesen nagyjából negyvenpercnyi egyéni tartalom van! Ez azt jelenti, hogy az óvatlan vásárló percenként egy dollárt szurkolhat le ezért a siralmas élményért. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az utolsó pálya valójában az első helyszín újrakevert, éjszakai változata.

Folytatás az eredeti oldalon!

Forrás: gamekapocs.hu (szlav)

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A szeretet és a tisztelet irányítson, és mindig legyetek jók egymáshoz. Beyoncé

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

február 2023
H K S C P S V
« máj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728