Life

Készíts ínycsiklandó almás pitét!

Off 4

Szeretnéd meglepni a családot egy kis finomsággal, vagy épp a barátnőidnek kedveskednél? Ezt az almás pitét nem fogod elrontani!

Fotó: Dani Vincek/Shutterstock.com

Fotó: Dani Vincek/Shutterstock.com

Hozzávalók…
…a tésztához:
50 dkg finomliszt
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
15 dkg kristálycukor
1 csipet só
1 tojás
1 kis pohár tejföl
…a töltelékhez:
1,5 kg savanykás alma
20 dkg kristálycukor
fél evőkanál őrölt fahéj
fél marék búzadara
Így készítsd!
1. A lisztet, a cukrot, a sütőport, sót és vaníliás cukrot tedd egy nagy tálba, és morzsold össze a margarinnal.
2. Tedd bele a tojást és annyi tejfölt, hogy jól össze tudd gyúrni a tésztát, de ne ragadjon.
3. Ha összegyúrtad a tésztát, takard le, és tedd hűtőbe.
4. Hámozd meg az almákat, vágd ki a csutkáját, és óvatosan reszeld le mindet egy tálba.
5. Vedd ki a tésztát a hűtőből, oszd két részre, majd az egyik felét lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd ki a tepsid méretére.
6. Béleld ki a tepsit sütőpapírral, óvatosan tedd bele a kinyújtott tésztát, majd szórd meg egy kevés búzadarával.
7. A reszelt almát csavard ki, és terítsd szét a tésztán.
8. Szórd rá a cukrot és a fahéjat.
9. Nyújtsd ki a tészta másik felét is, borítsd rá az almára, majd kend le tojássárgájával.
10. Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd körülbelül fél óráig, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz.

0

Kapcsolódó Cikkek

  • Közhely, de van, amikor szavak nélkül is értjük a másikat. Van, amikor szavakkal sem. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

Partnerünk

LÁJK Naptár

december 2017
H K S C P S V
« nov    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031