Észbontó, Sztárszemle, Tech

Mitől piros a Sith-ek fénykardja?

Off

A Star Wars világa tele van izgalmas rejtélyekkel, melyeket a franchise létrejötte óta is titok övez.

sw_2016_10_24

Az egyik legizgalmasabb közülük nemrégiben válaszra talált. A Star Wars Legends könyv széria legújabb része adta meg a választ arra a kérdésre, miért piros a Sith-ek fénykardja? A szóban forgó könyv Ashoka nevet viseli, aki a Klónok háborújában megismert Anakin Skywalker Padawanja. Korábban úgy gondoltuk, hogy az emberkéz által készített szintetikus kyber kristályok piros színt vehetnek fel. Most már tudjuk, hogy a Sith-eknek nehezebb dolguk van a fénykard készítés folyamatában, ugyanis a hiedelem szerint csak a Jedik képesek irányítani ezeket a kristályokat – a Halál csillag üzemanyagának is ezt tartották.

sw_1_2016_10_24

A történet világossá teszi, hogy a kyber kristályok valójában erő-érzékenyek. A kívánatos Jedinek megmutatják magukat, de azokkal, akik az erő Sötét oldalát használják nincs meg ez a kapcsolat. A Sith-ek egyetlen lehetősége, hogyha ellopják, vagy elveszik a legyőzött Jeditől a kristályt.

Ezt követően a kristály elveszti az adott színárnyalatot a Sith vagy sötét oldalt használó szolgálatában, miközben a saját akaratára formálja. Ennek hatására “vérezni kezd”, ezért változik pirossá. Egy kristály, ami a sötét oldal által be lett szennyezve, visszatéríthető, de a standard színek helyett fehérré változik.

Számos eredetet kaptak már a fénykardok az idők során, ez azonban a hivatalos verziónak számít, még ha ez felül is ír néhány korábban elhíresztelt elméletet, és valljuk be, nem elképzelhetetlen, hogy a Sötét oldal követőinek lopáshoz, illetve gyilkossághoz keljen folyamodnia, ha a számukra legerőteljesebb fegyvert szeretnék birtokolni. Neked hogy tetszik ez az elmélet?

Forrás: thescreen.hu (Fecske)

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

június 2020
H K S C P S V
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930