Észbontó, Trend

Planet Zoo teszt

Off

A Frontier Developments a hullámvasútjait elefántokra és medvékre cserélte, mi pedig ismét parkigazgatónak álltunk.

zoo

És habár a Planet Zoo semmiképp sem lett tökéletes, a hozzá fűzött reményeket mégis magasan túlszárnyalta.
Az előzetes videókat látva nem is volt kérdés, hogy muszáj lecsapnom a Planet Zoo-ra. Idén valószínűleg a Sekiro óta nem stresszeltem annyit egy játékkal, mint ezzel a barátságosan festő parképítővel, ezt pedig nem enyhítette a gyakori crashelés és a bugok végtelen sora sem. Végül azonban mégis bátran jelentem ki, hogy ez a generáció egyik legnagyszerűbb menedzsmentjátéka, az igen komoly gyermekbetegségei ellenére is.

A parképítés nem sétagalopp, ez teljesen világossá válik már a Planet Zoo első óráiban. Gondos természetbarátként mindig az állatok jóllétére kell törekednünk (már amennyire ez lehetséges a kerítés mögött), de észben kell tartanunk azt is, hogy egy szerető öleléssel még senki nem lakott jól. Ahhoz, hogy a hó végén profitot termeljünk, árgus szemekkel kell figyelnünk az üzleti kimutatásokat, a park és annak dolgozóinak problémáit, na meg persze a látogatók igényeit, panaszait. Egy olyan infrastruktúrát kell létrehoznunk és szüntelenül balanszíroznunk, ahol mindenki boldog, árad a pénz, a park pedig éjjel-nappal flottul üzemel. Ha egy dolgot megtanultam a hosszadalmas igazgatás során, az az, hogy ez a feladat szinte lehetetlen, a tökéletes állatkerthez vezető út pedig sok-sok emberi hibával van kikövezve.

Mi viszont pontosan ezekből a hibákból tanulunk leginkább, de nem utolsó lecke az a lelki trauma sem, amikor a gyerekkori kiskutyánk után elnevezett farkas egy éjjel az égi vadászmezőkre távozik, mert kifüstölt a kifutójához tartozó víztisztító. A Planet Zoo félelmetesen komplex, és megköveteli, hogy a rengeteg egymásra épülő rendszert mindvégig észben tartsuk. Nem elég egy sor kerítést felhúzni a bengáli tigrisek köré és várni a profitot, hiszen a nagymacskák (ahogy a játék összes állatfaja) eléggé szeszélyes természetűek. Szükségük van a tágas élőhelyre, a természetes környezetükhöz hasonuló berendezéssel és klímával, húzzák a szájukat a rossz minőségű eledel miatt, és folytonos egészségügyi odafigyelést igényelnek.

Folytatás az eredeti oldalon!

Forrás: gamekapocs.hu (szlav)

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenki a szépségről beszél, mi néz ki jól, milyen termékek vagy ruhák tesznek még szebbé. De az én szememben a magabiztosság a szépség. Selena Gomez

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

február 2024
H K S C P S V
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829