Sztárszemle

Ryan Gosling és Emma Stone az álmodozóknak teszi ki a lelkét

Off

Magic hour – így hívják azt rövid, naplemente utáni vagy napfelkelte előtti időszakot, amikor a horizont vöröses és a napfény is lágyabb. Ilyenkor minden más fényben látszik, és érezni a levegőben, hogy tényleg csak valami izgalmas történhet. A Kaliforniai álom kétórásra nyújtja ezt a különös időszakot, és a filmet azok fogják leginkább imádni, akik a megvalósíthatatlan álmokat is szívesebben élik meg az unalmas valóság helyett.

image.aspx

Van abban valami szimbolikus, hogy a Kaliforniai álom (La La Land) magyar premierje majdnem egy napra esett Debbie Reynolds halálával. Damien Chazelle szinte mindenkit lenyűgöző, legfőbb Oscar-esélyesnek számító filmje mintha csak a legendás musical-színésznő, az Ének az Esőben vagy Az elsüllyeszthetetlen Molly Brown sztárja előtt tisztelegne. De nem csak Reynoldsnak, hanem egy teljes korszaknak, a főleg az ötvenes éveket uraló musical-kultúrának udvarol a La La Land, szerencsére pont annyi öniróniával és kikacsintással, hogy az ne legyen túl mézes-mázas.

Mielőtt azonban elmerülnénk a film 2016-ban már-már gyanúsan boldog univerzumában, a modern musical keletkezéstörténetéből is sok apró, a sikerhez vezető titkot megérthetünk. A még mindig csak 31 éves Damien Chazelle régóta dédelgette ezt a tervét, saját bevallása szerint már hat éve készen volt a pofonegyszerű történetre épülő forgatókönyv: az álmok városában, Los Angelesben egy folyamatos elutasításba ütköző színésznő és egy jazzrajongó zongorista egymásba szeretnek, ám szerelmüket hamar próbára teszi, hogy mindkettőjük karrierje egészen más irányt vesz.

Forrás: www.hvg.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

március 2021
H K S C P S V
« máj    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031