Nincs kategorizálva

Steampunk órák divatőrülteknek

Off

Steampunk témakörben manapság rengeteg szépséges dolgot találni a neten. Az 1980-as évektől megjelenő stílus, illetve alternatív művészi szubkultúra talán manapság tetőzött be legjobban. Akárhova kattintasz a neten, ha ruhát, kiegészítőket, könyveket vagy egy jó filmet keresel, előbb-utóbb belebotlasz a steampunk elnevezésbe.

De mi is ez a steampunk? Ha legegyszerűbben szeretnénk meghatározni a fogalmat, nem hagyhatjuk ki a fogaskerekek, gőzgépek és egyéb, neoviktoriánus korból származó kellékek felsorolását, ugyanis a stílust ez a kor ihlette meg, oly mértékben, hogy motívumai a mai napig lényegét képezik a stílus követőinek. Sötét tónusú, óarany, ólmos és abszint-zöld árnyalatok uralják, s benne keveredik a szecesszió, későrokokó és eklektika stílusjegyei. Sokaknak talán zsúfolt lehet, másoknak ódivatú, megint mások csicsásnak titulálhatják, de az biztos, hogy a stílus látványvilága mindenkiből határozott reakciót vált ki.

Ráakadtunk egy férfiaknak és nőknek tervezett karórára. Akik szeretik a stílust, gyönyörködjenek bennük, mert az ára mindkét órának horribilis.

A férfiaknak szánt karóra első ránézésre egy távcsőnek tűnik. Két svájci órásmester, Laurent Besse és Beranger Reynard hároméves munkája van benne, és valóban, rendkívül egyedit sikerült alkotniuk. A HM4 Thunderbolt óarany vagy óezüst árnyalatban kapható. A két, lekerekített, kúp alakú órácska közül egyik az időt, míg másik a járástartalékot jelzi ki. A két kis óraszámlapot egy vékony lemez köti össze, melyet felülről üveglap borít, így a mesterművet működtető fogaskerekek mozgását is figyelemmel kísérhetjük.

A hölgyeknek sem kell megijedni, a steampunk karóra nem csak szárnyakat növeszthet a csuklójukon, hanem egyenesen karperecként szolgálhat, óarany, rokokó stílusra emlékeztető kacskaringós, aprócska mintázatával. Borostyánszín kövekkel körberakott, és két ezüst szárnnyal díszített kézműves karóráról beszélhetünk. Ékszernek is nyugodtan titulálható. Egyedül az áruk lehet az, mely visszatarthatja az embert, hogy minden vagyonát ilyen szépségekre gyűjtse.

Forrás: electrose.hu (Fanni_ER)

Kapcsolódó Cikkek

  • A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

január 2021
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031