Észbontó

Tények és tévhitek a kutyákról

Off

Ha igazi állatbarátnak tartod magad, akkor nem árt velük kapcsolatban néhány tényt tisztázni, mert a tévedéseiddel akár bajt is okozhatsz a kedvenceidnek. Lássuk, melyek ezek!

EpicStockMedia/Shutterstock

EpicStockMedia/Shutterstock

TÉNY:
1. Kiszagolja a diabéteszt: Igen, megfelelő nevelés után jelzőkutyáknak is használják őket. Így amikor gazdájuk vércukorszintje hirtelen leesik, heves nyüszítésbe, ugatásba és nyalakodásba kezdenek, hogy riasszák.

2. 250 szót is képes megtanulni: A kutyák nagyon okosak, körülbelül egy két éves gyerek szintjén értik meg az emberi beszédet. A legértelmesebb eb a pudli, a német juhász és a dobermann fajta.

TÉVHIT:
1. Fekete-fehérben látnak: A szakértők szerint ez nem igaz, mert látják a kék, az ibolya és szürke különféle árnyalatait is, akárcsak az ember. Félhomályban viszont még a legapróbb mozdulatokat is érzékelik, ezért remek vadászok. Ám a vöröset, a narancsot és a sárgát valószínűleg nem látják.

2. Ha csóválja a farkát, akkor jól érzi magát: A kutyák rendszerint háromféle módon csóválják a farkukat, de ezekből csupán egy fejez ki boldogságot. A magasan tartott farok izgalmat, az alacsonyra eresztett és gyorsan mozgatott riadalmat, míg a természetes tartás a boldogságot jelenti.

Kapcsolódó Cikkek

  • A szeretet és a tisztelet irányítson, és mindig legyetek jók egymáshoz. Beyoncé

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

február 2024
H K S C P S V
« máj    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829