Life

Tényleg el lehet hízni a lefekvés előtti falatozástól?

Off

Már két órája megvacsoráztál, készülsz lefeküdni, de a gyomrod azt akarja, hogy ugorj be egy kicsit a konyhába, és harapj valamit. Éhesen fekszel le, vagy úgy, hogy bekaptál egy pár falatot?

dieta_highfatdiet_co_uk_2015

Megtalálni az arany középutat

Stephanie Clarke táplálkozástudós azt mondja, nincsen teljesen egyértelmű válasz a kérdésre. Az esti evés hatása attól függ, milyen szokásaid vannak és mennyire akarsz egészséges lenni. Bár sokan azt gondolják, a fogyás érdekében jobb, ha éjszaka éheztetik a szervezetüket, kötelességünknek érezzük, hogy eloszlassuk ezt a tévhitet: kizárólag attól még senki sem hízott meg, hogy este, alvás előtt evett volna. Addig ugyanis, amíg az egész napi kalóriabevitelt nem növeljük az egekig, nem fogunk súlyfeleslegre szert tenni. Így tehát nincs értelme csak azért korgó gyomorral lefeküdni, hogy lefogyjunk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy lefekvés előtt bátran benyomhatsz egy csomag kekszet. A mértéktelen éjszakai falatozásnak az a vége, hogy az étel nem emésztődik meg, csak pang a belekben, ami diszkomfortérzéshez, alvászavarhoz vezet. Az sem megoldás, hogy az esti habzsidőzsi után úgy enyhítesz a lelkiismeret-furdalásodon, hogy a reggelit egyszerűen kihagyod, ez ugyanis tönkreteszi az emésztést. Az éheztetéssel pedig csak a nyugodt alvásodat veszélyezteted.

Forrás: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Mindenki a szépségről beszél, mi néz ki jól, milyen termékek vagy ruhák tesznek még szebbé. De az én szememben a magabiztosság a szépség. Selena Gomez

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

február 2020
H K S C P S V
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829