Lélek, Life

Teremts harmóniát mandalával!

Off

A „mandala” szó magyarra fordítva kört jelent. Minden kultúra és civilizáció használt kör szimbólumot, ezért sokféle fajtája létezik.

Fotó: Pixabay.com

Fotó: Pixabay.com

A mandalafestés nyugtató hatású: segít megteremteni a belső egyensúlyt, és az egészséget, miközben mozgósítja a kreatív energiákat és gyógyítja a testet. A rajzok legfontosabb tulajdonsága a szimmetria, azaz a közepe, és az e köré rendeződő elemek egyensúlya. Ám ha az elemek diszharmóniába vannak egymással, tehát egyensúlytalanságba kerülnek, akkor elveszítjük a tökéletességünket: nem tudunk dönteni és uralni az életünket, gyengének érezzük magunkat, félünk, negatív érzések és gondolatok keletkeznek bennünk, sőt, mindezek fizikai betegséghez is vezethetnek.

A mandala rajzolása közben feloldódik a bennünk lévő feszültség, az alkotás örömmel tölt el, ezáltal visszatér a lelki egyensúlyunk. Manapság inkább dísztárgyként használjuk, hiszen már csupán a szemlélése is harmonizál és rendezi belső energiarendszerünket. Ha ajándékba szeretnéd elkészíteni, gondolj arra a személyre, akinek szánod, mert az segít a megfelelő motívumok és színek kiválasztásában.

A mandalakészítés 3 alapelve:

1. Legfontosabb eleme és kiindulópontja a középpont, amely a születést és a kezdetet jelképezi.
2. A középpontból induló sugarak, amely egészen a külső körig terjed, majd visszatér a kiindulópontba.
3. A lezáró külső kör, amely a védelmet szimbolizálja, mint egy titokzatos határvonal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Minek emésztenénk magunkat? (…) Aminek jönnie kell, jönni fog, és ha itt lesz, szembenézünk vele. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

szeptember 2018
H K S C P S V
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930