Lélek, Life

Teremts harmóniát mandalával!

Off

A „mandala” szó magyarra fordítva kört jelent. Minden kultúra és civilizáció használt kör szimbólumot, ezért sokféle fajtája létezik.

Fotó: Pixabay.com

Fotó: Pixabay.com

A mandalafestés nyugtató hatású: segít megteremteni a belső egyensúlyt, és az egészséget, miközben mozgósítja a kreatív energiákat és gyógyítja a testet. A rajzok legfontosabb tulajdonsága a szimmetria, azaz a közepe, és az e köré rendeződő elemek egyensúlya. Ám ha az elemek diszharmóniába vannak egymással, tehát egyensúlytalanságba kerülnek, akkor elveszítjük a tökéletességünket: nem tudunk dönteni és uralni az életünket, gyengének érezzük magunkat, félünk, negatív érzések és gondolatok keletkeznek bennünk, sőt, mindezek fizikai betegséghez is vezethetnek.

A mandala rajzolása közben feloldódik a bennünk lévő feszültség, az alkotás örömmel tölt el, ezáltal visszatér a lelki egyensúlyunk. Manapság inkább dísztárgyként használjuk, hiszen már csupán a szemlélése is harmonizál és rendezi belső energiarendszerünket. Ha ajándékba szeretnéd elkészíteni, gondolj arra a személyre, akinek szánod, mert az segít a megfelelő motívumok és színek kiválasztásában.

A mandalakészítés 3 alapelve:

1. Legfontosabb eleme és kiindulópontja a középpont, amely a születést és a kezdetet jelképezi.
2. A középpontból induló sugarak, amely egészen a külső körig terjed, majd visszatér a kiindulópontba.
3. A lezáró külső kör, amely a védelmet szimbolizálja, mint egy titokzatos határvonal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

november 2018
H K S C P S V
« okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930