Lélek, Life

Tuti tippek: 5 tanács, hogy elérd az álmaidat

Off

Mindannyiunknak vannak álmai és vágyai, s ezért nagyon sok mindent megtennénk. De mégis hogyan kezdj bele? Mit tegyél? Segítünk!

Fotó: Kaponia Aliaksei/Shutterstock

Fotó: Kaponia Aliaksei/Shutterstock

1. Bízz magadban!
„Könnyű azt mondani” – gondolhatod most, de hidd el: csak gyakorlás kérdése az egész. Tűzz ki apró, megvalósítható célokat magadnak, s minél többet csinálsz meg belőlük, annál könnyebb lesz elhinned: igenis erős, talpraesett lány vagy, aki tehetséges abban, amit csinál!

2. Légy kitartó!
Ne add fel az első akadálynál, hisz tudod: a sikeres ember onnan ismerszik meg, hogy a próbálkozásai mindig eggyel többek a botlásainál. Ha tudod, mit akarsz, tegyél érte!

3. Csak pozitívan!
Vedd körül magad olyan emberekkel, akik inspirálnak, hisznek önmagukban és benned is. Készíts kis kártyákat, melyeken vidám idézetek vannak, s rakd ki különböző helyekre a szobádban. Ha valamit sokszor ismételgetünk magunkban, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye!

4. Kérj segítséget!
Nem szégyen tanácsot kérni nálad tapasztaltabb emberektől, sőt! Olvasgass a neten, ki hogyan indult el álmai útján, tanulj és légy résen!

5. Lazíts!
Néha különösen nagy erőt igényel, hogy túllépj a nehézségeken. Ilyenkor lazíts kicsit, hívd át a barátokat, és beszéld ki magadból a gondokat. Én egy családi/baráti összejövetel után máris jobb színben látom a világot.

Kapcsolódó Cikkek

  • A remény mosolyogva lépi át az új év küszöbét, miközben azt suttogja: “ez az év boldogabb lesz”. Alfred Tennyson

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

április 2019
H K S C P S V
« márc    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930