Life

Vigyázz! Beteggé tehet a parfümöd

Off

Előfordult már, hogy a parfümöd kiütést okozott? Esetleg valakinek a buszon olyan erős volt az illata, hogy mikor elment melletted megfájdult a fejed? Ne aggódj, nem csak te reagáltál érzékenyen.

parfum_leadfoto

Egy új könyv szerint az illatok már nem csak vonzóvá, de beteggé is tehetnek. A The Case Against Fragrance című könyv írója szerint három emberből legalább egynek fejfájást, asztmát, vagy kiütést okoztak a parfümök. Egy másik, 2014-es kutatás pedig kimutatta, hogy a migrénnel küzdő nők háromnegyedének az erős illatoktól volt baja. Az írónő szerint meglepő volt, mikor megtudta, hogy a mai parfümgyárakban mennyi mesterséges adalékot használnak fel a gyártás során. Ráadásul az allergiásoknak sincs könnyű dolguk: a gyártók üzleti titokra hivatkozva nem kötelesek közölni milyen anyagokat tartalmaznak a termékeik.

Mindezek mellett alkalmaznak növényi illóolajokat is, amelyeknek mérgező hatásuk lehet. Sajnos pont ezek az olajok azok, amik általában az alapját képezik az illatoknak. Ezeket pedig csak mostanában fedezték fel, ahogy azt a tulajdonságot is, mely befolyásolhatja egy illat terjedését és annak hatását az immunrendszerünkre.

Forrás és teljes cikk: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Van, amit a szülők jobban tudnak. Van, amikor a legjobb barát sem tudja elérni, amit egy anya igen. És van, amikor úgy érezzük, a helyzet, amibe kerültünk, meghaladja a tudásunkat, és csak egy felnőtt adhat rá elfogadható tanácsot. Leiner Laura

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

szeptember 2018
H K S C P S V
« aug    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930