Life

Vigyázz! Beteggé tehet a parfümöd

Off

Előfordult már, hogy a parfümöd kiütést okozott? Esetleg valakinek a buszon olyan erős volt az illata, hogy mikor elment melletted megfájdult a fejed? Ne aggódj, nem csak te reagáltál érzékenyen.

parfum_leadfoto

Egy új könyv szerint az illatok már nem csak vonzóvá, de beteggé is tehetnek. A The Case Against Fragrance című könyv írója szerint három emberből legalább egynek fejfájást, asztmát, vagy kiütést okoztak a parfümök. Egy másik, 2014-es kutatás pedig kimutatta, hogy a migrénnel küzdő nők háromnegyedének az erős illatoktól volt baja. Az írónő szerint meglepő volt, mikor megtudta, hogy a mai parfümgyárakban mennyi mesterséges adalékot használnak fel a gyártás során. Ráadásul az allergiásoknak sincs könnyű dolguk: a gyártók üzleti titokra hivatkozva nem kötelesek közölni milyen anyagokat tartalmaznak a termékeik.

Mindezek mellett alkalmaznak növényi illóolajokat is, amelyeknek mérgező hatásuk lehet. Sajnos pont ezek az olajok azok, amik általában az alapját képezik az illatoknak. Ezeket pedig csak mostanában fedezték fel, ahogy azt a tulajdonságot is, mely befolyásolhatja egy illat terjedését és annak hatását az immunrendszerünkre.

Forrás és teljes cikk: www.femcafe.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában. J.K.Rowling

Legolvasottabb Cikkek

LÁJK Naptár

június 2018
H K S C P S V
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930